Om oss

Företaget Coja Fishing grundades av Conny Jansson i Sommarö, Föglö. Företaget startades 2004 för att bedriva fiske, fiskeguidning och för utflykter i skärgården. En fiskebåt, Coja, köptes in samma år och båten kan ta upp till åtta personer.

Det är nu flera år sen företaget startades och har nu utvecklats till ett familjeföretag. Idag drivs företaget av Conny med sambo Veronica Olofsson och deras barn Gustav (född juni 2011) och Valter (född juli 2014) med Mi som anställd som ”allt-i-allo”.

Familjen bor på Connys farfars gård, Östergårds, mitt i byn Sommarö och familjen är femte generationen på gården. År 2006 började renoveringen av husets nedre våning. Flytten till gården gjordes 2007 på våren, då flyttade Conny och Veronica från en lägenhet i Sanda till ”Lillstugan”. I slutet av november samma år kunde de flytta in i husets stora kök medans renoveringen av resten av nedre våningen fortsatte tills hela nedre våningen var klar. 2013 köpte Conny och Veronica gården och de fyra uthyrningsstugorna.

Till företagets verksamhet hör fiske och stuguthyrning, jord- och skogsbruk, skoltaxi och taxiverksamhet. En stor del av verksamheten utgörs också av fåruppfödning/förädling och på gården finns 86 tackor och två gumsar. På våren blir det mera aktivitet på gården då lammen föds.

Förutom fåren finns också två kvigor, Tea och Torkla, som kom till gården i slutet av året 2014. Ludde, en finsk stövare, har också sällskap av katterna Moses och Blåbär! 7 maj 2015 föddes kalven Aidi i Flisö och fick komma till Sommarö för att göra sällskap med de andra djuren!

Vi är väldigt måna om naturen och miljön vi lever i och våra får och kvigor är ekologiskt uppfödda. Vi säljer av fårköttet och säljer också fisk (rökt, färsk, förädlad) på olika marknader och tillfällen. Vi själva äter ekologiskt så långt det bara går och använder ekologiska produkter i våra stugor.

För att följa vårt arbete på gården, gå in på Facebook och ”gilla” vår sida Coja Fishing på Facebook!

Här kan du se lite bilder från vår verksamhet!

Comments are closed.